Co je to SG Gwint?

Cílem SG Gwintu je možnost zahrát si gwint, který máme všichni tak rádi, jen v podobě, která bude hodna titulu “dobře vyvážená karetní hra”. To starý dobrý gwint bohužel není a není se čemu divit. V Zaklínači 3 své balíčky hráči sbírají během své cesty za titulem velmistra gwintu a různorodost karet se pohybuje od nepoužitelných po absurdně silné.

K nové tváři jsme přistoupili s respektem k původní verzi a zachování ducha hry. Využili jsme však i prostor pro inovaci – kromě vyvážení síly karet a jejich schopností jsme přidali i nějaké vlastní, vytvořili pár nových karet a ilustrace karet jsme nahradili těmi z online hry GWENT, aby získaly nový nádech. Pro doplnění jsme navíc nahradili stávající rozhraní vlastním.
První verzi 2.0 jsme vydali v listopadu 2023 do našich kluboven a obnovili kromě menších turnajů také v Karbanci – mistrovství v SG gwintu!

Vývoj SG Gwintu

Za vývojem stojí nejvíce 2 lidé:
Marian Zdvyhal – vývoj hry
Katcher – grafický design
Přesto je však hra otevřená komunitě – každý se může vyjádřit ke stavu hry a jejímu dalšímu vývoji. Hru čekají nové aktualizace, ale i obsah. A také sběratelské kartičky!
Na našem serveru na Discordu jsou kanály určené právě k tomuto účelu. Doufáme, že se komunita bude rozrůstat a více angažovat ve vývoji a že se časem podaří vývoj překlopit na zcela komunitní.

Jak si SG Gwint zahrát?

Stejně jako je nekomerční náš spolek, tak i projekt SG Gwint je nekomerční – hlavním důvodem je zejména fakt, že všechna práva na hru patří společnosti CD Projekt RED.
SG Gwint si můžeš primárně zahrát ve všech našich klubovnách a na našich akcích!
Pokud máš o SG Gwint zájem, napiš nám!

Sběratelské kartičky

Jako člen budeš mít možnost získat sběratelské verze karet, pokud budeš mít vlastní oficiální výtisk SG Gwintu.
Půjde o karty, které ve hře již jsou, ale budou vzhledově odlišné a místo herní grafiky se budou pyšnit fotkou cosplayera z naší komunity!
Kartičky bude možné získat v rámci akcí, kluboven a dalších možností, které budeme postupně vypouštět.

Gwint a trocha historie

Gwint je trpasličí karetní hra, kterou popsal ve své sáze o zaklínači Andrzej Sapkowski. Cílem karetní hry gwint je porazit protivníka ve dvou kolech. Armáda je reprezentována kartami jednotek, které vycházejí ze světa Zaklínače.
Když vývojáři z CD Projekt RED vymýšleli tuto karetní hru jako doplněk do jejich třetího vydání zaklínačské hry,  určitě netušili, jaký skvost vytvářeli. Hráči si hru tak zamilovali, že zavalili vývojářské studio prosbami o vytvoření samostatné verze této úspěšné karetní hry, čímž vznikl Gwent: The Witcher Card Game, který měl za sebou několik let úspěšného vývoje a turnajů.

Kolem původní verze gwintu ze Zaklínače 3 vznikl také spolek Gwint Klub, který náš spolek nahradil. Hraní gwintu v hospodě bylo jedním ze základních stavebních kamenů dnešní komunity. Hra však nebyla zamýšlena pro hraní dvou hráčů mimo videohru Zaklínač 3, což bylo velmi znát na jejím nastavení a vyvážení karet a frakcí. Šlo spíše o sběratelskou a budovatelskou hru. Přesto jsme ji milovali a dlouhá léta hráli.

Postupem času však zájem o hru upadal. Nakonec ani online verze hry Gwent nedokázala udržet své hráče a v roce 2023 jí skončila podpora a přešla na komunitní vývoj. S druhým nádechem spolku jsme se rozhodli tuto situaci změnit a dát gwintu nový život, péči a lásku.

A tak vznikl SG Gwint…

Scroll to Top